farahizat
October 27th
Female
Malaysia
.:: ­­Farah Wahida ::.
.:: Fara, Farah, Ida ::.
.:: xiao_li, summeR^Scent, samer_sen, kak`yong`` ::.
.:: Kg Tanjong, Kg Kepayang, Ipoh ::.
.:: 27 Oct 84 ::.
.:: Female ::.
   

<< December 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


You
You are Luffy D. Monkey!!
You arent very smart, though, what you lack in
brains you more than make up for it
in guts and sheer determination. What matters most
to you are your loved ones, and anyone that
messes with them in any, and ever
way, you will kick their asses to high heaven. You
also strive to make your dreams come true,
breaking through any obstacle that may
interfer in realizing that dream. Oh yea...and as
far as being serious? You're far from it...you
live life as if it was going to be your last day








Free Counters
Web Counter

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Sep 6, 2010
budak saiko IM aku kat fb

waa~ penat giler rini xtau sbb ape.mebi sbb semalam aku dok main fashionista yg ntah ape2 ni la..objective nye xde..ntah ape2 la aku main..sempat gak 2 jam ngadap laptop nih..

semlm gak ada dak smtkk sengal alam..saiko yg IM aku kat fb.dh la aku x kenal die, aku cuba gk la kawan n layan die nye IM cz die kawan baqi (ex-bf aku) pastu, die ckp die kenal aku.ok la aku layankan aje.

yg menyakitkan hati aku ni bknnye ape.. die tny aku soklan2 yg aku betul2 mls nk layan spt: skang keje mane, dok mana etc..so aku ngn besnye ckpla, bacalah kat fb profile. pastu die ckp mlas nk baca. aku pn direct la, aku malas nk tulis. pastu die ngn selambernye ckp 'u must answer' bnyakla die 'u MUST answer' die igt aku ni sape?? eii nk aje aku debik dak ni

pastu saiko lak tu.tny aku nape single lg.aku jwb jela, blm jumpe jodoh..yg besnye, die ckp 'awk ni x jumpe lelaki langsung ke?jumpe pompuan je ek?'

ada ke patut?? sama ada aku yg emo atau die yg sengal..eii..pastu ape lg, malas aku nk lyn. baik aku main game..die dok IM aku kt fb lg, naik hang aku nye fb..dh tu die dok taip bnyk2 kali. lasnye aku amik keputusan, utk offline chat. ha..padan muke ko!

akhir kalam, aku mmg bengang ngn mamat ni..ko pehal aaa??? hurm..korg rs, korg prnh jumpe x mamat sengal camtu? aku rs la, mamat ni mmg x de sensitiviti la..dh la bajet femes kt skolah. stakat nyanyi lagu 'apo nk dikato' tu, xyahla..adeh~

stress aku semlm adeh..nk ber'fb' pn x senang..

Posted at 11:05 pm by farahizat
Make a comment  

Sep 5, 2010
nak cari keje part time~

eiii nak aje menyumpah2 ngn maxis beruk-band nih! hampeh tol..slow nak mam*** isk..tensen tol aku..

adoyai~ dlm keadaan eco-no-money skang ni..aku mula la terhegeh2 nk mencari kejer part-time. ade sesape tau x keje part time kt ne yg aku leh apply? aku igt nk wat bisnes gk..amik upah menaip ke..menjahit ke..even skang aku baru nk blaja2 menjahit..

adeh~ pening aku nk cari keje...mmg payah tol rsnye..nk sapot kos hidup yg makin meninggi...huhu~

camne ek.......lelama botak aku nk fikir camne...adeh2

Posted at 11:33 pm by farahizat
Make a comment  

Sep 4, 2010
melayangnye duit aku..

pepagi lg aku dh cek M2U aku..upernye duit yg dh lesap tu, bank amik utk credit card aku. ape yg sadisnye, diorg SI lebih dr apa yg sepatutnye..i mean, min balance la..well, disebbkan nk raya ni..min balance jela yg mampu aku byr hohoh

tp tula..camne aku nk gtau kt colleague aku yg nk tlg aku..segan lak rsnye diorg tau bnyk tu terpotong disebabkan kad kredit..so, pesanan aku..kad kredit ni jgn memain..n bank leh potong sesuka ati die je utk setelkan kad korg..huhuuh

aku agak sedih gk la..cz baju raya sume x beli lg. xpela, bak kata mama papa..2010 ni mmg tahun dugaan utk aku..(ritu aku pernah terkene ngn salesman) pastu kene mcm2 lg la..

adoyai~ ntahla aku xtau nk wat cmne..tgkla nnt..kalo ada rezki..raya sakan la aku..kalo x..xde la tu..huhuhuuh

Posted at 07:33 am by farahizat
Make a comment  

Sep 3, 2010
bayar kifarah ke?

adoiiiii..ntah kali ke berapa aku mengeluh pn aku xtau..xtau nk ckp cmne, whether patut ke aku menangis lg ke x..eii siyes aku rasa bengang + nyampah + benci..sume ade...sedey + mcm2 perasaan pn ada..rs nk lari je skang ni.aku rs wat masa ni, xde sape faham perasaan aku. nk ngadu tp xtau kat sape..huhu

bengang..rini masuk bonus..tp dr pg aku xleh nk transfer duit..xleh nk byr credit card..bil leh lak lepas..tp bil tepon, internet la..bil api xlepas lak..bengong nye M2U!! sakit hati..pastu aku blk td, lps kuar duit, slalu aku x amik resit..tp tergerk lak nk amik..tgk2 ada dlm seribu lebih je dr acct aku..wut the hal???

uper nye ada unknown transaction yg dkt 10 ribu..bodo! bodo! sakitnye ati aku..bile kol cust service, diorg x dpt assist..aku kelam kabut nek atas balik jumpe bos aku. die lah tlg cek kan sana sini..eiiiiii upernye ada standing instruction..tp utk ape?? credit card? nk je aku mengamuk..td aku nk byr xleh, tibe2 korg suke2 hati wat SI kat aku nye account..over the limit lak tuh! tp yg herannye, credit card aku x minus out ape2 pn..sah la yg SI tu bkn utk credit card..benci! benci!

ape aku nk wat ni..aku x bg mama lg duit bonus, baju raya mama papa, adik2 aku pn aku x beli lg..kuih raya pn aku x beli lg..kete x servis lg..sedih gile.......cmne aku nk wat ni....cmne?

aku dh terfikir..ni sume byr kifarah ke? mungkin aku ada wat salah kt memane..cmne ni..aku dh mati akal. nk tggu isnin, lmbt gile.........adoi..xtdo mlm la aku 2 mlm ni....

Posted at 10:32 pm by farahizat
Make a comment  

bonus oh bonus~

terkejut beruk aku baca fb si pudin td..20 bulan??? hehhee gile sakan la family aku kalo dpt 20 bln. tgk je 20 bln, aku terus terfikir nk wat doa selamat..so, ape yg terjd..mmg selamat la cz 20 bln tu penipuan yg berunsur harapan semata2..x smpi 10 bln pn yg mana aku rs cukup x adil cz etiqa dpt 7 bln~! benci benci!!

aku doakan dpt la lebih sket yg penting utk aku setelkan hutang + nk bg mama utk beli barang2 kedai yg dah makin sket. yela, ritu mama ckp brg2 kedai dh nk abes..asik jual tp x masuk brg baru..so, aku dh terfikir dh..mebi next week aku akan amik loan bank rakyat kali ke-2 cz loan yg 1st tu x cukup lak..mama beli pelamin guna loan yg first..and discus punya discuss, loan yg 2nd ni mama akan concentrate beli cosmetic products je. better la kot..pelamin ni utk org yg betul2 minat je..lgpn seasonal..

jadi ape yg akan terjadi..kite tgk jela esok cmne. td abg ijam IM aku kat fb. die ckp aku HP1, so bonus mebi len sket.ntahlah..tgklah camne..kalo ada rezki, insyaAllah..aku syukur sgt ada bonus ni..leh la bwk family aku jenjln raya ni. heheheh

korg doa2kanlah aku dpt bonus lebih (kalo dpt 20 bln mmg doa selamat confirm!! heheh) n doa kanlah 2nd application loan bank rakyat tu lulus..nk sgt tgk business mama tu menjadi..even memula ni sakit sket cz bnyk kene wat loan..even dl wat cash advance credit card cz beli brg2 pukal + byr deposit sewa kedai..tp xpela, nk wat bisnes bkn senang kan

alhamdulillah, aku tgk mama ske dok kedai. lgpn ramai beli brg2 die.. aku akan menjadi saporter mama n papa yg paling setia hahah tp setakat membantu dr segi mencari modal la..nk menjual aku x reti huhu~

okla korg,aku dh pn mengantuk..tp aku still nk bls msg2 sumone ni..aku rs aku makin ske lak kat dia.sape org tu? nnt la~ bile ade tanda2 +ve aku gtau.wat masa ni, kite pggl je dia Mr. X heheheh

da~

Posted at 12:47 am by farahizat
Make a comment  

Sep 2, 2010
hari khamis yg mengantuk...adehs~

rini aku cuti..dlm erti kata lain, MC sbb aku ade appointment ngn skin specialist disebabkan exzema aku yg dh kronik. alhamdulillah sumenye ok..doktor cuma bg aku ubat krim, ubat gatal n sabun hijau yg baunye isk isk Allah je yg tau

pg tadi mmg aku sahur catcibo.gile terkejut aku, bgn2 je 10 min je lg b4 subuh. ape lg, melompat la aku kelam kabut makan quarter pounder mcD yg tggl 1/3 je lg.sebbaik semlm aku x abeskan hehe kalo x mmg kelaparan la..n sebbaik gk aku tgglkan sket je..kalo x dlm 10 min nk abeskan sebiji burger tu, mau la tersedak2  aku makan.

td pepagi aku g spital..kelam kabut cari gps aku. sebbaik aku igt aku smpn kat mane. kalo x jenuh nk  mencari jalan uhu~ dh la jalan jem pepagi...upe2 nye ade kete rosak kat mrr2. xpela, aku tgk xde sesusah mana pn sbnrnye jalan nk ke gleneagles tu (kalo tau la hehe)

thanx tu incik gps yg mana holder nye dh pn rosak cz aku yg tersangatlah excited dh hilangkan skru die first day aku beli ritu huhuhuhuh xpe2..still leh guna, aku gunakan segala kepakaran dan kreativity aku utk hold die dlm kete tu hehehe

esok bonus~ hopenye dptla lebih sket..aku nk servis kete.maknanya sabtu ni aku xleh lla nk berbangun lambat2..nk kene g awal cz kedai tu bkk separuh hari je. pastu aku nk ke sentul amik astro aku utk bwk ke perak..then aku nk kene g  cari baju raya n kuih raya..wa~ bnyk upernye keje aku

hurm, leh x kalo kuih raya tu aku beli kat tesco or giant je?? ok x? huhu~

Posted at 03:27 pm by farahizat
Make a comment  

Sep 1, 2010
mood xde?

awat ni,.rs malas giler nk tdo..sebbaik la incik bos dah bg green light utk aku amik mc..kebetulan lak aku ada appointment ngn doktor utk cek eczema aku yg dh makin kronik ni. bak kater uzwani, abeslah hantaran kurang rm500 hohoho~

rini siyes aku mcm xde mood. mebi sbb dh nk stat raya..lgpn otak aku ni dok wat calculation duit bonus je..beselah, duit bonus utk setelkan hutang2..huhuhu~ lgpn aku ngn family bnyk giler nk pakai duit..aku dpt je duit, nk g servis kete sbb nk jalan jauh..pastu nk byr hutang2 yg seangkatan dgnnye..pastu nk beli baju raya plus brg2 raya utk family aku..huhu ade gk yg wat pinjaman bank rakyat ni nnt nk beli barang2 kat kedai mak aku tu

pg td ade miting. yela, dgn x cukup tido nye..plus bnyk keje nye..aku rs mandom gile. xleh nk berfikir dgn tenang dan rasional gile. so, sebbaik incik bos aku masuk..tp yg besnye, abes miting..xlama pastu die lepak kt tmpt aku dgn bertanyakan satu soklan yg aku rasa nk gi lari je keliling bangunan maybank tu..die tny aku 'kenapa u xleh berfikir mcm mana i fikir ek?' adeh..bos..patut ke sy jwb soklan tu? aku try gk jwb tp aku rs jwpn aku mcm satu excuse yg sbnrnye sangat;lah xrelevan....waaa~ apekah ertinya semua ini???

so, dgn begitu optimisnye, aku sambung wat keje aku..next week dh nk cuti.gile mandom~ benci! benci! benci! nape la aku rs mandom ni..camne nk setelkan keje dlm masa 5 hari? (5 hari bekerja lps tolak sabtu ahad) hahah walopon aku xleh concentrate tp hati aku bernyanyi riang lagu balik kampung~ even though telinga aku dok dimuatkan lagu2 kru + lagu2 zapin hahaha sebbaik aku pakai headfon kalo x sure kene gelak ngn seantero ofis cz dgr lagu zapin. aku rasa mira igt aku goyang2 kepala tu sbb dgr lagu linkin park padahal tgh berangan nari lagu zapin sambil ingat step time blaja kat utp hahah sangap tol!

malas gile nk drive..hola~ ade sesape nk jadi bf aku n tolong drivekan aku ke spital esok? hhuh ade potensi utk sesat ni..ha, masa nilah nk tunjukkan kepoweran aku nye gps hahahha (even though aku slalu x tau mane gps aku tu bwk aku)huuhuh

sengal mmg sengal...


Posted at 01:07 am by farahizat
Make a comment  

Aug 31, 2010
soal hati?

keje banyak..banyak ke? ntahla yg pasti aku tgh cuba meng'push' team aku utk meet deadline. even aku sendiri pn kene turun padang wat sql slain keje2 admin yg kdg2 xlah menguji skill teknikal aku terlalu bnyk, just utk soft skill tu kdg2 tercabar gak la. plus dgn fokus yg akan diberikan lebih 100%, blk umah je aku rasa dh lemau gile.

baru2 ni aku terjumpa fesbuk ex-bf aku..iaitu en megat. rsnye ramai gk kwn2 aku tau (tmbh2 lg sabrina)..well, aku tau die dh kawen last yr. and aku dpt tau die baru dpt baby girl. and tiba2 hati aku terusik balik..eiii keji tol kenangan ni. aku cuba gk xnk ingat..lgpun benda ni dah lepas..dh 2 tahun lepas, nk masuk 3 tahun dh pn..

yg peliknya, lepas je aku putus ngn dia, aku x cuba utk cari cinta yg lain. mmg aku ada ske pd yg lain tp x pernah lak secara serius, xtau kenapa..kecewa sgt ke aku ni?pelik..mmg pelik..

sakit hati? mmg still sakit hati..sbb ape? sbb aku ngn dia x prnh putus secara rasmi.fyi, dia putus ngn aku masa dlm fon, gile x macho kan? bile aku fikir2 balik, die mmg pengecut. yela, die x prnh nk confront ngn aku utk putus..ape yg menyebabkan ktorg putus pn aku x tau. yg aku tau, ktorg gado dlm fon sbb aku kol die x angkat then time tgh gado2 tu tibe2 die ckp 'senang2 cmni kite putus jela'

so..itulah titik noktahnye. aku pn move on dlm keadaan yg sakit..even sampai skang kalo di ingat2 mmg sakit. jadi, apalah gunanya utk diingat kan?

bebaru ni, aku kenal ngn sumone..nk kata satu ofis tu xlah..tp lbh kurang cmtu la. ktorg slalu sembang2 kat IM.bertukar2 no hp. tp yg xbesnye, die ni hubby org..so, tiap kali dia call, kalo leh aku xnk berlembut2 sgt ngn die..aku jd takut..huhu yela, kang dlm xnk2 tu, leh sangkut lak..x ke naya je..

*sigH~* dlm banyak2 perkara yg terjadi pada aku skang, aku cuba mencari hikmah di sebalik setiapnya. tmbh lg skang aku dh disisihkan member aku. so,aku x cuba utk cari dia balik.

kenapa?sbb die sndri yg menyisihkan aku..marah kat aku tanpa aku tau sebab yg pasti.well, kalo die btul member aku, sure die akan btulkan aku kalo aku tersalah kan? btul x?

even kdg2 aku terasa gk mcm sista aku dh lain..well, xmo fikir sgtlah..yela..pompuan ni kdg2 sensitif x bertempat tol x? jd, go with the flow..lg satu ape yg aku blaja adelah, dlm satu2 perhubungan..kite xleh harap org layan kite camne kite layan org..really..jgnlah berharap.

bnyk yg aku blaja since aku dijadikan team lead..mmg bnyk sgt.tmbh lg utk kenal sikap2 org ni..mcm membe2 aku, ade yg tibe2 nk letak satu borderline sbb diorg kata aku  ni team lead.wutver la..aku xprnh lak nk membeza2 kan diorg. kalo itu yg diorg nk, folo jela

sista aku pn leh kata kdg2 aku x kenal die sape.skang la..die lain sgt dr org yg aku kenal dl..sbb tu kebnykkan masalah yg aku ada, skang ni aku diamkan je..cuba selesaikan sndri..tp kdg2 jd stress gk sbb aku x luahkan..so..ape nk wat,in life, there is always ups n downs..,


Posted at 11:19 am by farahizat
Make a comment  

Aug 19, 2010
cinta dan keje..

pelik tol..camne la aku leh ske pada mamat ni. memula dulu aku dah leh lupekan die.. tp ntah camne bulan2 pose camni, leh plak nak wat lawatan muhibbah kat dalam mimpi aku. dah la tu, siap wat sesi luahan perasaan konon2 nye die pn simpan perasaan yg sama kat aku. then suh aku panggil die 'abg' lg. adeh~ tp tula..sume nye mimpi semata2

skang ni bile berdepan ngn die, hati aku dh goyah balik. elok2 je dulu hati aku dh kuat dh xmo berharap2 ape2 kt die. tp tibe2 dlm mimpi tu, die wat2 sweet ngn aku. cair balik la ape lg. ntah bile aku nk move on ni. penat la main tarik camni (tarik tali ke??) sedangkan aku xtau keadaan sebenar camne.

aku cuba gk nk jauhkan diri.. tp disebabkan certain2 things aku still ke liaise dgn die, aku xleh nk buang die jauh dr hidup aku. skang ni aku cuba wat2 bese, even though kalo dpn die aku rasa nervous haha klaka  kang..

korang agak2 la camne aku nk wat ek? die dh la kawan aku. adoi pening3~

skang ni pun tetiba aku rasa nk tukar keje. nape? ntah, aku xde jawapan yg pasti utk tu. aku igt nk cari better offer with better pay. dah ada dkat 3 company try offer aku keje (diorg cari aku nyer resume kat jobstreet). pastu aku jumpe lak dlm paper ade vacancy kat petronas ngn shell. eh silap yg petronas tu diorg letak kat website diorg. tp aku xsempat nk apply.

aku sayang tmpt keje aku skang tambah lg bossess aku sume bebaik belaka. tp tula..better pay? erm..aku baru keje 2 tahun, bnyk lg benda nk blaja. tp lately rasa stress sket sbb aku kene berlumba ngn team lead yg lain utk dptkan perhatian big boss aku. sedikit sebanyak motivation aku mcm low sket la skang cz aku dpt rasa yg big boss aku ni x trust kat aku. rasa mcm useless lak.

lgpn aku dh penat nak melayan hampeh2 yg tetibe xnk layan aku a.k.a memutuskan perkawanan ngn aku. lantak diorg le. bak kata aku, 'xnk kawan sudah. ko pun mcm la bagus sgt!' hhuhu tensen aku. aku cuba jd professional. diorg yg x, x puas hati kt aku xde lak nk terus terang or confront. dgr2 ckp org yg ntah betul ke x tu terus x bertegur sapa ngn aku. sukati die la....

skang ni..aku tgh update gak sket2 resume aku..adekah aku ni terlalu mencari perhatian?? adoi~ bak kate ex-bos aku, r u dare to take the risk to move on?


Posted at 05:39 pm by farahizat
Make a comment  

Jul 18, 2010
pergilah...

 tak mahu aku tahu..tak perlu untuk aku tanyakan kerana segalanya seperti buku..mudah utk aku baca,,meruntun hati bertanya di mana salahku..tak mahu aku tau..tak mahu

apakah sudah terbit benci di dalam hati? sedangkan aku masih begitu..terbersit rasa bersalah namun utk apa? utk sesuatu yg aku x pasti? bodohnya aku melayan rasa bahawa merekalah sahabat baik..dunia dan akhirat..

sendiri..biarlah aku sendiri..hati ini sakit melihat sikap kepura-puraan..yg x berani berdepan denganku berterus terang tntg salahku. sahabat kah? pasti sudah lama terbit rasa benci semenjak aku rapat dengannya. sudah lama..mungkin sudah lama..

mengapa aku rasa sedih..pergilah kecewa, tak mahu aku kau di sini..pergilah,,pergilah air mata..jgn kau tumpah menampakkan betapa lemahnya hati ku..

mahu aku mengadu tp pada siapa..mahu aku bersandar tp tiada..pergilah duka..dtglah kekuatan agar mampu aku bersemuka dgn dugaan...

 


Posted at 04:27 pm by farahizat
Make a comment  

Next Page